Valikko

BLOGI

26.01.2015 - Turvakoti pysäytti

Haluan puuttua nyt asiaan josta ei päätetä yksin Arkadianmäellä vaan myös kotona.

Sain yllätyskutsun vierailla naisten turvakodissa. Siellä kaksien lukkojen takana silmät oikein avautuivat. Nuoria äitejä oli pienten lasten kanssa paossa perheväkivaltaa. Yhdeltä äidiltä oli hammas poikki. Sain pitää kahden kuukauden ikäistä vauvaa sylissä kun nuori äiti turvautui minuun kuin isään. Facebookissa joku kertoi että turvakotiin on tultu jopa suoraan laitokselta. Aina olen tiennyt että perheväkivaltaa on mutta nyt se oli niin konkreettista että tästä on pakko puhua.

Olen itse maatalon poika jolla oli rauhallinen lapsuus. Kotona ei tarvinnut koskaan pelätä ja yhtä turvallisesti pitäisi lasten saada tänäkin päivänä kasvaa.

Turvakodissa kaikkein havahduttavinta oli että isot miehet käyvät naisten kimppuun. Eivätkä kaikki uhrit uskalla lähteä turvaankaan. Väkivalta neljän seinän sisällä jatkuu. Ja sitä käyttävät nykyään myös naiset.

Toivon ettei perheväkivaltaa enää nähtäisi ja sanon miehille:

Huolehditaan siitä ettei meistä kukaan käy naisen eikä lapsen kimppuun. Jos huomaa itsessään äkkipikaisuutta, niin kannattaa mennä peilin ääreen.

Turvakotien ylläpitäminen maksaa. Niitä on nyt Suomessa liian vähän ja pelätään että turvakotipaikat vieläkin vähenevät. Ihmisten turvallisuudelle ei voi laskea hintaa, mutta siihen satsattu summa tulee sukupolvien myötä ainakin satakertaisesti takaisin kun lapsuutta ei tarvitse elää pelossa ja siirtää ongelmaa sukupolvelta toiselle.

 

07.01.2015 - Nyt on vihreän kullan aika!

Laitoin naamakirjaan ajatuksia suomalaisesta kultakaivoksesta eli metsästä ja se poiki siellä tosi hyvää keskustelua. Oltiin yhtä mieltä siitä että isojenkin teiden varsilla näkyy jo paljon tosi huonosti hoidettuja metsiä. Niiden tilaa tulee katseltua samalla kun tuolla ajelee pitkin maata. Joku oli syystäkin huolissaan siitä mitä esim. perikuntien ja kaupunkilaisten omistamille metsille tapahtuu kun metsänhoitoyhdistyksiin kuuluminen on tämän vuoden alusta vapaaehtoista. Mitä jos metsä jää hoitamatta?

Eivät nykynuoret enää helposti mee risusavottaan. Oikeat risusavottamiehet alkaa olla minun ikäluokkaani. Tavallisen pulliaisen on vaikea käsittää edes sitä kuinka paljon metsää ja puuta mahtuu kymmeneen hehtaariin joko sitä miten sitä pitäisi hoitaa. Minä toivon että metsänomistajat olisivat tästä eteenkinpäin yhteydessä ammattilaisiin ja metsänhoitoyhdistyksissähän niitä metsänhoidon ammattilaisia on.

Niinkuin sanoin, metsää on tavattu kutsua Suomen vihreäksi kullaksi ja sitä se onkin jos sitä osataan oikein hyödyntää. Vaikka oonkin pekuloonu metsällä joidenki mielestä kyllästyksiin asti, niin aion pitää sitä agendalla vieläkin ja entistä näkyvämmin. Aina on jotain poliittisia tai muita esteitä eikä tämän kansallisrikkauden kunnollisesta hyödyntämisestä ole oikein kunnolla päästy kurista marihin. Nyt on oikea ja melkein viimeinenkin hetki lopettaa viivyttely ja ryhtyä tekoihin. Enkä puhu vain metsän lyöntihin laittamisesta, vaan myös puun jalostuksesta ja viennistä. Niitäkin molempia pitää kehittää. Vientiin tarvitaan kunnollisia kauppamiehiä, koska viennistä Suomeen muutenkin ylimääräiset pelimerkit tulevat.

Maa- ja metsätalousministeri uskoo että metsä- ja bioenergia-alalle voi syntyä jopa 100.000 uutta työpaikkaa, joka on maaseudun elävänä pysymiselle tärkeää. Maaseudulle ominaisinta työtä on maa- ja metsätalous ja sitä myöten tietysti puhdas kotimainen ruuan tuotanto. Millä me täällä maalla tai muuallakaan Suomessa muuten pidettäisiin elämää yllä jos ei näitä maaseudun elinkeinoja olisi? Ne sitten taas tuovat työpaikkoja aina pajoja ja teollisuutta myöten. Niinkuin tavatahan sanoa, pyörät alkavat pyöriä ja vievät Suomea eteenpäin.

Kuinka hienoa isoista kaupungeista onkaan tulla maalle Jouluksi hyvä ruuan ja metsän keskelle. Ja niin sekin vain on että monella nuoruudessaan isoihin kaupunkeihin muuttaneille syntyy vanhempana kaipuu takaisin kotikonnuille. Luodaan tänne työtä jota me maalla osaamme ja kutsutaan takaisin kotiin niitäkin joille on syntynyt kaipuu kotiseudulle. Tämä asia on ollut itselleni lapsuudesta asti tuttu ja sitä haluan viedä ahkerasti eteenpäin.

 

Tilaa valovoimainen esiintyjä tilaisuuteesi!

LÄHETÄ JUHALLE TERVEISET


Jätäthän viestiruutuun yhteystietosi (nimi ja puhelinnumero / sähköposti) jos haluat että Juha vastaa sinulle.

OTA YHTEYTTÄ!

+358 50 5122 943

mietaa (at) juhamieto.fi

Tulukaa juttelemahan kun ollaan samoolla nurkilla.

Terveisin Mietaan Jussi