Mikä on talouskasvun määritelmä? Mikä siinä on iso juttu?

juhamieto

Ennen kuin ryhdymme talouskasvun tarkempaan kuvaamiseen, on hyödyllistä muistuttaa itseämme ihmisten tuottamien hyödykkeiden ja palvelujen huomattavan monipuolisesta kirjosta. Tämä on mielestäni hyödyllistä, koska taloudelliset tuotantomittarit voivat nopeasti muuttua abstraktiksi. Tämän vuoksi abstraktio saattaa helposti unohtaa hyödykkeet ja palvelut, joihin tällaiset mittarit viittaavat.

Tämän hyödykkeiden ja palveluiden luettelon ei ole tarkoitus olla tyhjentävä, mutta se auttoi minua pohtimaan köyhyyden ja kasvun merkitystä:

Omassa kodissasi:

WC – jopa huuhdeltava wc; saippua; parveke tai puutarha; juokseva vesi; lämmintä vettä; ruokailuvälineet ja astiat; kota – tai jopa ystävällinen asunto tai talo; uuni; ompelukone; liesi (joka ei myrkytä sinua); matto; vessapaperi; roskapussit; musiikkitallenteet tai jopa maailman musiikin ja elokuvien suoratoisto verkossa; Roskakokoelma; radio;

Ruoka:

Perusvaatimuksena on riittävä ravinto. Huomattava osa väestöstä on kärsinyt nälästä koko ihmiskunnan historian ajan, ja miljoonat kärsivät edelleen.

Kuitenkin saadaksemme kaikki tarvitsemamme ravintoaineet meidän on syötävä monipuolisemmin ja rikkaammin; Valitettavasti miljardit ihmiset kärsivät edelleen hivenravinteiden puutteesta.

Harkitse puhdasta juomavettä, luotettavia toreja ja kauppoja, joissa on monipuolinen valikoima tavaraa, harvoin myrkyttävää ruokaa (esim. pastöroitu maito), mausteita, teetä ja kahvia, keittiövälineitä ja hyödyllisiä ainesosia (jauhopussista purkkeihin). keitot tai jogurtti), suklaa ja makeiset, tuoreet hedelmät ja vihannekset, leipä, noutoruoka tai mahdollisuus käydä ravintolassa sekä tapoja estää ruoka pilaantumista (kylmäketjusta, joka toimittaa ruoan kylmään tukee sitä.

Tieto:

Kirjat; tiedot, jotka auttavat meitä ymmärtämään ympäröivää maailmaa; sanomalehdet; ammatillinen koulutus; päiväkodit; ja tieteellistä tietoa ymmärtääksemme itseämme ja ympäröivää maailmaa.

Infrastruktuuri:

Tiet; päällystetyt tiet; lentokoneet; sillat; rahoituspalvelut (mukaan lukien pankkitilit, pankkiautomaatit ja luottokortit); kaupungit; pätevien työntekijöiden verkosto, joka voi auttaa sinua ratkaisemaan ongelmia; postipalvelut (joka toimittaa nopeasti); kansallispuistot; katujen puhdistus; julkiset uima-altaat (jopa yksityiset uima-altaat); palomiehet; puistot; verkkokaupoissa; sääennusteet; ja jätehuoltojärjestelmä

Tekniikka ja työkalut:

Ruohonleikkurit; autot; auton mekaniikka; polkupyörät; sähkötyökalut, kuten porat (myös akkukäyttöiset); kello; tietokoneet ja kannettavat tietokoneet; älypuhelimet (GPS:llä ja hyvällä kameralla); yhteydenpito kaukaisiin ystäviin tai perheenjäseniin (tai jopa heidän luonaan); GPS; paristot; puhelimet ja matkapuhelimet; videopuhelut; WiFi; sekä internet, joka on täällä.